Liv i cityskärgård

 
 

Ett liv vid Mälarens strand erbjuder en kombination av naturmiljöer och promenadstråk med närhet till nöjen och citykommunikationer.

Närområdet har mycket att erbjuda. Njut av utsikten över Mälarens skärgård från Örnberget, sola på klipporna eller jogga på bryggorna längs Mälaren. För den aktiva finns oändliga möjligheter med skogspartier, vatten och båtliv alldeles intill. Närliggande Nobelfabriken ligger på promenadavstånd, och så även 4H-gården som är populär bland barnfamiljer. 

Axelsbergs centrum står inför utveckling och kommer tillgodose området med service och puls. I dagsläget finner man tunnelbana, matbutik och apotek, bara 7 minuter från Projekt Stories. Ett större utbud av shopping nås med snabba kommunikationer till Liljeholmstorgets Galleria, bara 20 min bort. 

Stockholm central når du på ca 27 minuter. Det här är cityskärgård när den är som bäst.

 

Projektets utformning kan komma att ändras under vidare planarbete.

 
 
 
 

 
 
 

Utforska området

 
 

Projekt stories

Projekt Stories är beläget i Eolshäll och kännetecknas av vackra naturmiljöer med promenadstråk utmed Mälaren. Naturmiljöerna i kombination med närhet till service, kommunikationer och nöjen gör projekt Stories till en utmärkt boendeplats.  


Vinterviken/ nobelfabriken

Vinterviken är belägen på endast 1,5 kilometers avstånd från projekt Stories. Området är välbesökt under sommartid på grund av närheten till Mälaren, generösa parkytor och Cafét som bedrivs i den gamla Nobelfabriken. Winterviken Café drivs av den välrenommerade kocken Markus Aujalay. Lokalerna används även till konferenser, bröllop och övriga festevent. Byggnadens största sal rymmer cirka 500 gäster.  


4h gård

Väster om projekt Stories finns en 4H-gård. 4H-gården är välbesökt och här bor hästar, får, kor, kaniner och höns. Några gånger per år anordnar 4H-gården olika aktiviteter som bland annat ridning och guidade studiebesök där skötsel av gårdens djur ingår. 

örnberget

Örnberget är beläget på endast 1 kilometers avstånd från projekt Stories. Klipporna är mycket populära under sommartid och används bland annat för att sola. I anslutning till Örnberget finns Örnsbergs klippbad, ett av Stockholm stads officiella strandbad.


axelsbergs centrum

Axelsbergs centrum är beläget på endast 500 meters avstånd från projekt Stories. I Axelsbergs centrum finns bland annat Axelsbergs T-bana, ICA Hallen Axelsberg och Apotek Gasellen. Centrumområdet omfattas av ett pågående detaljplanearbete som innebär att området ska bebyggas med fler bostäder samt ytterligare centrumfunktioner (se separat kapitel).  


liljeholmstorgets galleria

Liljeholmens galleria erbjuder 90 butiker inom mat, mode, sport heminredning, apotek, systembolag och service. Gallerian nås via en direktingång från ett garage som är insprängt i berget med 900 parkeringsplatser. Vidare ligger Liljeholmens tunnelbanestation i anslutning till gallerian och restiden är 6 minuter från Axelsbergs tunnelbanestation.